PLACUSZKI RYŻOWE Z OWOCAMI

Deser czy kolacja…? A może deser na kolacje! To jest myśl! 😉
Proste, bardzo szybkie i wegańskie placuszki ryżowe z owocami!

Składniki:

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka owsianego
  • 1 banan
  • dodatki: syrop z agawy, daktyle, migdały, granat, kiwi

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na placuszki dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Na rozgrzanej patelni smażyć placuszki z obu stron.
  3. Placuszki podawać z ulubionymi dodatkami.

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 1170kcal
1 porcja- ok. 585kcal



4 thoughts on “PLACUSZKI RYŻOWE Z OWOCAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *