JAGLANY PLACEK Z TARTYMI JABŁKAMI I RAW KRUSZONKĄ

Proste ciasto na zimno na gorące dni!
Idealne na podwieczorek, śniadanie – kiedy tylko zapragniesz czegoś słodkiego 😉

Oczywiście placek jest w wersji fit – pozwolić sobie na niego może każdy!
A przy użyciu bezglutenowych płatków owsianych będzie również przeznaczony dla osób z nietolerancją glutenu 🙂

Składniki:
Placek

  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 1,5 szklanki mleka ryżowego

Dodatki

  • 2 jabłka
  • odrobina soku z cytryny
  • 2 daktyle
  • 3 łyżki płatków owsianych

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną opłucz, następnie ugotuj w mleku ryżowym z dodatkiem cukru kokosowego.
  2. Ugotowaną kaszę wyłóż do okrągłej formy wyłożonej folią spożywczą) i odstaw do stężenia i wystygnięcia.
  3. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, po czym wymieszaj z odrobiną soku cytrynowego i przełóż na wcześniej przygotowany spód.
  4. Daktyle rozgnieć i wymieszaj z płatkami – tak powstałą kruszonką posyp placek.

Kalorie:
Całość (1 placek/4 kawałki) – ok. 750kcal
1 kawałek – ok. 188kcal



1 thought on “JAGLANY PLACEK Z TARTYMI JABŁKAMI I RAW KRUSZONKĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *