LODY KAROBOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I TRUSKAWKAMI

Lody! Lody! Dla ochłody!
Słodycz bananów, smak karobu i genialne masło orzechowe to przepis na szybkie, ale przepyszne lody!

Składniki:

  • 4 banany
  • 2 łyżki karobu
  • 3/4 szklanki mleka ryżowego z wanilią
  • 2 łyżeczki syropu jabłkowego
  • 2 łyżeczki masła z 4 orzechów
  • 2 garści truskawek

Przygotowanie:

  1. Banany pokrój w plastry i zamroź, a następnie zblenduj z mlekiem oraz karobem, po czym przełóż do miseczek.
  2. Lody podaj z kawałkami truskawek, polej syropem i masłem orzechowym.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 870kcal
1 porcja- ok. 435kcal



3 thoughts on “LODY KAROBOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I TRUSKAWKAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *