Lody na śniadanie? Czemu nie! 😉
Jest lato, zatem mamy do dyspozycji mnóstwo owoców!
Możemy eksperymentować z przeróżnymi smakami lodów i zajadać się nimi nawet na śniadanie!
Składniki:
- 2 banany
- garść malin
- chlust mleka owsianego
- 1 łyżka musli tropikalnego
- pół mango
- pół garści jagód
- łyżeczka masła z mixu orzechów
Przygotowanie:
- Banana pokrój w plasterki i zamroź z malinami.
- Zamrożone owoce zblenduj z mlekiem – lody przełóż do miseczki.
- Całość posyp musli, kawałkami mango, jagodami i polej masłem orzechowym.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 510kcal
Świetny pomysł! 🙂