OMLET Z MĄKI TEFF Z MASŁEM ORZECHOWYM

Pożywny posiłek i deser w jednym- takie dania lubię 😉
Omlet z nietypowej mąki teff z kremowym masłem orzechowym- to musi smakować!

Składniki:

  • 2 łyżki mąki teff
  • 3 łyżki ryżu preparowanego
  • 1 jajko
  • chlust mleka ryżowego z wanilią
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • odrobina chia
  • kawałek pomarańczy
  • kawałek jabłka

Przygotowanie:

  1. Jajko wymieszaj z mlekiem, 2 łyżkami ryżu i mąką – masę wylej na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron.
  2. Gotowy omlet podaj posmarowany masłem orzechowym z kawałkami owoców i łyżką ryżu preparowanego oraz chia.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 omlet)- ok. 340kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *