SAJGONKI OWOCOWE

Bo sajgonki można też jeść na deser!
I to z soczystymi, słodkimi owocami oraz królową kasz- kaszą jaglaną!

Jeśli ktoś lubi słodkie desery lub obiady, tak jak ja to na pewno zasmakują mi te proste w przygotowaniu sajgonki 😉

Składniki:

  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 arkusze papieru ryżowego
  • trochę: malin, jagód, agrestu, brzoskwini

Przygotowanie:

  1. Kaszę opłukaj i ugotuj w mleku.
  2. Ostudzoną kaszę wymieszaj z miodem.
  3. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w wodzie, a następnie nałóż na niego kaszę oraz owoce i zawiń.
  4. Sajgonki dodatkowo podaj z owocami.

Kalorie:
Całość (3 sajgonki)- ok. 415kcal
1 sajgonka- ok. 138kcal



1 thought on “SAJGONKI OWOCOWE”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *