KOKOSOWA TARTA LETNIE SKARBY

Nie można przejść obojętnie koło straganów, na których aż roi się od kolorów i smaków!
Ja nie mogłam się powstrzymać i kupiłam ich sporo! A po przyjściu do domu od razu zabrałam się za pieczenie! 😉

Składniki:
Spód

  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 7 łyżek mąki kokosowej

Krem

  • kotka tofu naturalnego
  • chlust mleka roślinnego
  • 3 łyżki ksylitolu

Dodatki

  • garść czerwonych porzeczek
  • 2 łyżki ziaren granatu
  • jeżyny

Przygotowanie:

  1. Mąkę kokosową wymieszaj dokładnie z masłem orzechowym, powstałym ciastem wyłóż spód formując również brzegi.
  2. Spód ciasta piecz przez około 15/20 minut w 180 stopniach.
  3. Składniki na krem dokładnie zblenduj na gładką masę i wyłóż do wcześniej upieczonego spodu.
  4. Gotowe ciasto udekoruj owocami.

Kalorie:
Całość (6 kawałków) – ok. 1210kcal
1 kawałek – ok. 202kcal



2 thoughts on “KOKOSOWA TARTA LETNIE SKARBY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *