OWSIANKA Z MANGO I GRANATEM

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia!
To zdanie słyszymy już od małego… od rodziców, Pań w przedszkolu, szkole… więc jak z tym dyskutować?
Nie ma co! Trzeba zakasać rękawy, wstać kilka minut szybciej i przygotować sobie pyszną owsiankę, która doda energii na cały dzień! 🙂

Składniki:

  • 10 łyżek płatków owsianych
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 mango
  • pół granatu
  • 6 daktyli
  • 2 łyżeczki masła z nerkowców

Przygotowanie:

  1. Płatki zalej mlekiem i ugotuj, a następnie po przestygnięciu dodaj miód i wymieszaj.
  2. Gotową owsiankę przełóż do do miseczki i udekoruj pokrojonym mango, ziarnami granatu, kawałkami daktyli oraz masłem z nerkowców.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 owsianki) – ok. 1025kcal
1 owsianka – ok. 513kcal



1 thought on “OWSIANKA Z MANGO I GRANATEM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *