RAW CIASTECZKA MALINOWE

Malinki… słodkie malinki!

Najlepiej smakują wyjadane prosto z pojemniczka!
Ale przecież jak przystało na blogera kulinarnego nie można odpuścić sobie małych eksperymentów!

Takim też były dzisiejsze ciasteczka, które zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie 🙂
Słodko – kwaśne, dodają kopa energetyczne, a przy okazji zapewniają solidną dawkę witamin!

Składniki:

  • 200g płatków owsianych
  • 100g nerkowców
  • 200g malin
  • 10 daktyli

Przygotowanie: 

  1. Płatki owsiane rozdrobnij wraz z nerkowcami za pomocą malaksera.
  2. Maliny oraz daktyle dokładnie rozgnieć i połącz je z rozdrobnionymi suchymi składnikami – całość porządnie wymieszaj.
  3. Z powstałej masy uformuj ciasteczka, które następnie schłodź w lodówce.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (20 ciasteczek) – ok. 1510kcal
1 ciasteczko – ok. 76kcal



2 thoughts on “RAW CIASTECZKA MALINOWE”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *