BUDYŃ JAGLANY Z MIODEM Z SOKIEM Z BZU

Niedawno miałam okazję wypróbować miód z sokiem z czarnego bzu! Jego smak mnie zaskoczył! Oczywiście bardzo pozytywnie 🙂

Słodki… z kwaskowatą nutą… a do tego intensywny kolor – to połączenie sprawia, że produkt znalazł się na mojej liście TOP 10 🙂

Nie chciałam wykorzystywać go do deserów i ciast poddawanych wysokiej temperaturze pieczenia, ponieważ z takiego produktu trzeba wyciągnąć jak najwięcej właściwości! A jedząc go „na surowo” skorzystamy z szeregu korzyści, które oferuje 🙂

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
  • pół szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka miodu z sokiem z bzu
  • garść borówek

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną porządnie opłukaj i ugotuj.
  2. Następnie zblenduj ją z mlekiem migdałowym.
  3. Budyń przełóż do miseczek i polej miodem, a następnie posyp borówkami.

Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 450kcal

1 porcja – ok. 225kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *