BUŁECZKI KOKOSOWO – OWSIANE Z JAGLANYM SEREM I CZEKOŚLIWKĄ

Niedzielny deser to obowiązek!

Dzisiaj coś w rodzaju bułeczki z wykorzystaniem pysznej czekośliwki! 🙂

Składniki:

  • pól szklanki mąki kokosowej
  • pół szklanki zmielonych płatków owsianych
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • 1 duża łyżka miodu z sokiem z bzu
  • 100g kaszy jaglanej
  • 5 łyżeczek czekośliwki

Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z mlekiem, po czym wymieszaj z mąką i płatkami.
  2. Z masy uformuj bułeczki, które poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Kaszę jaglaną ugotuj i zblenduj z miodem, następnie wyłóż masę jaglaną na wcześniej uformowane bułeczki.
  4. Na wierzch każdej bułeczki wyłóż po łyżeczce czekośliwki.
  5. Bułeczki piecz około 20 minut w 180 stopniach.

Kalorie:

Całość (5 bułeczek) – ok. 1180kcal

1 bułeczka – ok. 236kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *