DYNIOWE KLUSKI Z CZEKOŚLIWKĄ

Dynia – królowa jesieni i królowa w mojej kuchni!

Uwielbiam pod każdą postacią! Na słodko, na wytrawnie, pieczona solo!

Dyniowe kluski – niebo w gębie! Malutkie, urocze i delikatnie słodkawe!

Składniki:

  • 2kg ziemniaków
  • 2 szklanki musu dyniowego
  • 4 łyżki lnu
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • szczypta soli
  • domowa czekośliwka

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ugotuj, ostudź i porządnie ugnieć.
  2. Następnie wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą połącz.
  3. Masę odstaw na około 20 minut, a następnie uformuj z niej kuleczki, które ugotuj w lekko osolonej wodzie.
  4. Gotowe kluski podaj z czekośliwką.

Kalorie:

Całość (40 klusek) – ok. 2810kcal

1 kluska – ok. 70kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *