KOTLECIKI ZIEMNIACZANE W PANIERZE Z CIECIERZYCY

Kotleciki ziemniaczane to przepis niezwykle prosty, a dodatek Panieru z Ciecierzycy wzbogaca je o roślinne białko!

Tanio, smacznie i zdrowo! Mi pasuje! 🙂

 

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1 pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 szklanki panieru z ciecierzycy
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz mielony

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ugotuj w całości, po czym odstaw do wystygnięcia i obierz ze skórek.
  2. Tak przygotowane ziemniaki rozgnieć widelcem.
  3. Cebulkę posiekaj bardzo drobno, czosnek rozdrobnij i podsmaż na oliwie, po czym dodaj do ziemniaków.
  4. Do całości dodaj posiekany koperek, przyprawy, mąkę ziemniaczaną oraz szklankę panieru z ciecierzycy – całość wymieszaj i pozostaw na chwilę, aby dokładnie się połączyło.
  5. Z powstałej masy uformuj kotlety, które obtocz dodatkowo w panierze z ciecierzycy.
  6. Kotleciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 25 minut w 190 stopniach.

Kalorie:

Całość (35 kotlecików) – ok. 2265kcal

1 kotlecik – ok. 65kcal



1 thought on “KOTLECIKI ZIEMNIACZANE W PANIERZE Z CIECIERZYCY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *