NALEŚNIKI Z FARSZEM SOJOWYM

Idealne, pożywne naleśniki, pełne warzyw i roślinnego białka!

Polecają się na obiad, na kolację – o każdej porze dnia! 🙂

 

Składniki:

Naleśniki

  • 1 łyżka lnu
  • 3 łyżki ciepłej wody
  • 2 szklanki mleka jaglanego
  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • szczypta soli himalajskiej

Farsz

  • 150g granulatu sojowego
  • 2 czerwone papryki
  • 240g groszku konserwowego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • koperek świeży
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • szpinak
  • przyprawy: przyprawa do kurczaka, sos sojowy, papryka wędzona
  • do podania: awokado

Przygotowanie:

  1. Len wymieszaj z ciepłą wodą, po czym odstaw na kilka minut.
  2. Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą zblenduj.
  3. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni.
  4. Na patelni rozgrzej olej ryżowy i podsmaż cebulkę, a następnie dodaj pokrojoną paprykę i całość podsmaż.
  5. Na patelnię dodaj wcześniej namoczony we wrzątku granulat sojowy, całość podsmaż.
  6. Pod koniec dodaj groszek i koperek, a następnie passatę – całość duś kilkanaście minut.
  7. Gotowe naleśniki wypełnij szpinakiem, farszem i podaj z pokrojonym w paski awokado.

Kalorie:

Całość (5 naleśników) – ok. 2170kcal

1 naleśnik – ok. 434kcal



1 thought on “NALEŚNIKI Z FARSZEM SOJOWYM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *