PĘCZANKA Z OWOCAMI I MIODEM Z SOKIEM Z BZU

Owsianka… Jaglanka… Gryczanka… Pora na Pęczankę!

Brzmi nieco komicznie, ale smakuje rewelacyjnie…!

Pożywne, ciepłe, pełne witamin śniadanie 🙂

Składniki:

  • 200g kaszy pęczak
  • 2 nektarynki
  • 3 garście malin
  • 3 garście borówek
  • 2 banany
  • chlust mleka jaglanego
  • 2 łyżki lnu mielonego
  • do podania: miód z sokiem z bzu, mleko jaglane

Przygotowanie:

  1. Kaszę pęczak ugotuj, a następnie wymieszaj z pokrojonymi owocami i zblenowanymi bananami, mlekiem oraz lnem.
  2. Całość przełóż do naczynia i zapiekaj przez około 35 minut.
  3. Pęczankę podawaj z mlekiem polaną miodem.

Kalorie:

Całość (6 porcji) – ok. 1600kcal

1 porcja – ok. 267kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *