BEZGLUTENOWY MAKARON Z GRZYBAMI

Skarby jesieni – grzyby!

Aromatyczne, pachnące i bardzo smaczne!

A dzisiaj serwuję je w postaci sycącego bezglutenowego makaronu 🙂

Składniki:

  • 400g makaronu kukurydzianego
  • 4 garście grzybów
  • mała cebula
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • 5 łyżek płatków drożdżowych
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 3 łyżki słonecznika
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę i pokrojone grzyby – dopraw solą i pieprzem.
  3. Na patelnię dodaj ugotowany makaron, zalej bulionem i dodaj płatki drożdżowe – całość wymieszaj.
  4. Gotowanie danie posyp słonecznikiem.

Kalorie:

Całość (4 porcje) – ok. 2015kcal

1 porcja – ok. 504kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



2 thoughts on “BEZGLUTENOWY MAKARON Z GRZYBAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *