CIASTO BANANOWE Z RODZYNKAMI

Banany to naturalna słodycz, której nigdy sobie nie odmówię 🙂

A można ją wykorzystać to osłodzenia pysznego ciacha! 🙂

Składniki:

  • 2 szklanki mąki orkiszowej
  • 3 banany
  • 2 łyżki erytrolu
  • garść rodzynek
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • szczypta sody

Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z mlekiem i jednym bananem.
  2. Do miski dodaj pokrojone 2 banany oraz mąkę, sodę, erytrol i rodzynki – całość wymieszaj.
  3. Masę przelej do formy i piecz około 30 minut w 180 stopniach.

Kalorie:

Całość (10 kawałków) – ok. 1425kcal

1 kawałek – ok. 143kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *