JESIENNE CIASTECZKA Z GRUSZKAMI

Szykuje się szaro- bury weekend…

A ja umilę go sobie słodkościami, a co! 🙂

Bogate w wartości odżywcze ciasteczka u każdego wywołają uśmiech na twarzy!

Składniki:

  • 6 łyżek mąki z komosy
  • 8 łyżek mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 2 banany
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 3 łyżki erytrolu
  • 2 łyżki białka konopnego
  • 2 łyżki kakao
  • cynamon
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 gruszka

Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z bananami i mlekiem.
  2. Następnie dodaj erytrol, kakao, białko konopne oraz mąki – całość wymieszaj.
  3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż masę w formie dużych ciasteczek.
  4. Na każdym ciastku ułóż kawałek gruszki, całość oprósz cynamonem i skrop miodem.
  5. Ciasteczka piecz około 20 minut w 180 stopniach.

Kalorie:

Całość (14 ciasteczek) – ok. 1320kcal

1 ciasteczko – ok. 94kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *