OMLET Z MĄKĄ Z CZERWONEJ SOCZEWICY

W zasadzie na każdy posiłek w ciągu dnia!

Pełen roślinnego białka, pożywny, sycący i pyszny! 🙂

Składniki:

Omlet

  • 1/3 szklanki mąki z czerwonej soczewicy
  • 1 jajko
  • pół szklanki mleka ryżowego
  • 1 łyżeczka oleju ryżowego

Dodatki

  • 1 duża łyżka hummusu paprykowego
  • 1 ogórek kiszony
  • pół pomidora
  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • kawałek selera naciowego
  • odrobina czarnuszki

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na omleta zblenduj ze sobą.
  2. Masę usmaż na rozgrzanym oleju pod przykryciem (z obu stron).
  3. Gotowy omlet posmaruj hummusem i podaj z dodatkami.

Kalorie:

Całość (1 omlet) – ok. 510kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *