POMARAŃCZOWE CIASTO Z MASŁEM Z NERKOWCÓW

Ciasto, które chwyta za serca swoim kolorem, a jego smak skrada podniebienia!

Jest bardzo sycące i może zastąpić dowolny posiłek w ciągu dnia 😉

Składniki:

  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • 5 łyżek mąki gryczanej
  • 4 łyżki mąki z ryżu brązowego
  • 2 jajka
  • pół dyni hokkaido
  • 2 banany
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 łyżki erytrolu
  • do podania: masło z nerkowców, kakao

Przygotowanie:

  1. Dynię ugotuj i zblenduj na mus.
  2. Następnie wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą zblenduj.
  3. Powstałą masę przełóż do formy i piecz około 30 minut w 180 stopniach.
  4. Gotowe ciasto posmaruj masłem z nerkowców i posyp kakao.

Kalorie:

Całość (10 dużych kawałków) – ok. 1660kcal

1 kawałek – ok. 166kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



1 thought on “POMARAŃCZOWE CIASTO Z MASŁEM Z NERKOWCÓW”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *