WEGAŃSKA KIEŁBASA Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Wegańska kiełbasa?

Dla niektórych to zaprzeczenie istoty kiełbasy, dla innych zdrowsza alternatywa 😉

Zwał jak zwał… kiełbaska jest pyszna i nigdy nie zamienię ją na taką „zwykłą”!

Składniki:

  • 480g czerwonej fasoli (konserwowej lub gotowanej)
  • 3/4 szklanki słonecznika
  • słoik suszonych pomidorów
  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 duża cebula
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz mielony, papryka słodka, papryka wędzona

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę na złocisty kolor.
  2. Fasolkę zblenduj wraz z suszonymi pomidorami i zmielonym słonecznikiem.
  3. Następnie dodaj cebulkę oraz mąkę gryczaną wraz z przyprawami – całość wymieszaj.
  4. Masę zwiń w folię spożywczą w formie kiełbasek, mocno zawijając końce (masa musi być mocno zwarta).
  5. Tak przygotowane kiełbaski ugotuj we wrzątku (ok. 10-15 minut).

Kalorie:

Całość (12 kiełbasek) – ok. 1960kcal

1 kiełbaska – ok. 163kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *