WEGAŃSKI ROSÓŁ

W chłodne jesienne wieczory mamy ochotę na coś rozgrzewającego.

A co będzie lepsze niż talerz gorącego, aromatycznego rosołu w wersji wegańskiej?

Składniki:

  • 400g makaronu ryżowego
  • 4 marchewki
  • 4 pietruszki
  • 1 seler
  • pół pora
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • lubczyk
  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i pokrój na większe części, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz jałowiec – zalej wodą i gotuj 2 godziny na małym ogniu.
  2. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.
  3. Gotowy rosół podawaj z makaronem ryżowym.

Kalorie:

Całość (8 porcji) – ok. 1775kcal

1 porcja – ok. 222kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *