BUDYŃ JAGLANY Z MALINAMI I ORZECHAMI LASKOWYMI

Na jesienne, chłodne wieczory… budyń idealny! 🙂

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki mleka ryżowego
  • szczypta wanilii
  • 2 małe banany
  • 2 garście malin
  • garść świeżych orzechów laskowych

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną opłucz, po czym ugotuj w mleku z dodatkiem wanilii.
  2. Ostudzoną kasze zblenduj z bananami, budyń przełóż do miski.
  3. Maliny podgrzej i zredukuj do postaci sosu – powstałym musem polej gotowy budyń,
  4. Całość posyp świeżymi orzechami laskowymi.

Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 1065kcal

1 porcja – ok. 533kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *