BURACZKOWA OWSIANKA Z CHIA I MASŁEM Z NERKOWCÓW

Bo owsianka nie musi być nudna!

Pyszna, pożywna owsianka z niebanalnymi dodatkami! 🙂

Składniki:

  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 0,5l mleka migdałowego
  • 1 upieczony burak
  • 2 łyżki chia
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 1 łyżka białka konopnego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 banan
  • 2 łyżeczki masła z nerkowców

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane, chia, białko konopne, cukier i rodzynki wymieszaj.
  2. Następnie upieczonego buraka zblenduj na mus, wymieszaj z mlekiem i zalej suche składniki.
  3. Całość gotuj około 5 minut.
  4. Gotową owsiankę podaj z pokrojonym w plastry bananem oraz masłem z nerkowców.

Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 1060kcal

1 porcja – ok. 530kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



3 thoughts on “BURACZKOWA OWSIANKA Z CHIA I MASŁEM Z NERKOWCÓW”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *