DANIE JEDNOGARNKOWE Z AMARANTUSEM

Szybkie, a przy tym przygotowane przy użyciu minimalnego sprzętu kuchennego!

Takie dania lubię! 🙂

Składniki:

  • 250g amarantusa
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 brokuł
  • 1 burak
  • pół pora
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • kiełki brokułu
  • przyprawy: kolendra, kumin, sos sojowy, papryka ostra

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, czosnek i pokrojoną paprykę.
  2. Następnie dodaj posiekany por, pokrojonego buraka i różyczki brokułu – całość przypraw i zalej bulionem warzywnym.
  3. Na koniec wmieszaj amarantus i duś do momentu, aż warzywa i amarantus zmięknął, a nadmiar płynu odparuje.
  4. Gotowe danie podaj z kiełkami.

Kalorie:

Całość (5 porcji) – ok. 1460kcal

1 porcja – ok. 292kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *