KASZTANOWO – ORKISZOWE BABECZKI Z KAROBEM

Babeczki – darzę miłością ogromną!

Wszelakie, a najbardziej te z masłem orzechowym!

Składniki:

  • pół szklanki mąki orkiszowej
  • pół szklanki mąki kasztanowej
  • 3 łyżki karobu
  • 2 łyżki białka konopnego
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • pół szklanki napoju jaglanego
  • do podania: masło migdałowe, chia

Przygotowanie:

  1. Banany zblenduj z jajkami i napojem jaglanym, a następnie wymieszaj z mąkami, białkiem i karobem.
  2. Masę przelej do foremek i piecz około 30 minut w 180 stopniach.
  3. Gotowe babeczki podaj z masłem migdałowym i chia.

Kalorie:

Całość (12 babeczek) – ok. 1330kcal

1 babeczka – ok. 111kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *