KULINARNY RECYKLING – CIASTECZKA Z DOMOWYM DŻEMEM

Bo niby dlaczego wytłoczyny po soku trzeba wyrzucać?

Przecież po wyciśnięciu soku mają one wciąż mnóstwo błonnika i smaku 🙂

Uwielbiam wykorzystywać je do domowych burgerów lub ciasteczek!

Składniki:

  • pulpa z 2l soku marchew – jabłko – pomarańcza
  • 4 jajka
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • 2 banany
  • Do podania: domowy dżem z czarnej porzeczki, sezam, pestki dyni

Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z bananami, następnie wmieszaj do pulpy po soku, dodaj mąkę i całość porządnie wymieszaj.
  2. Z masy uformuj ciasteczka, które piecz około 20 minut w 180 stopniach.
  3. Ciasteczka podaj z domowym dżemem i ziarnami.

Kalorie:

Całość (50 ciasteczek) – ok. 1345kcal

1 ciasteczko – ok. 27kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *