MAKARON Z WARZYWAMI I TOFU

W kuchni nic się nie marnuje! 🙂

Dzisiaj sposób na warzywa z rosołu! 🙂

Składniki:

  • 300g makaronu ryżowego
  • warzywa z rosołu (marchew, seler, pietruszka, por)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 kostka tofu czosnkowego
  • 2 łyżki słonecznika
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • przyprawy: papryka słodka, kolendra, kumin

Przygotowanie:

  1. Makaron zalej wrzącą wodą, odstaw pod przykryciem na kilka minut, po czym odcedź.
  2. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż czosnek oraz tofu, następnie dodaj pokrojone warzywa i całość podsmaż wraz z przyprawami.
  3. Na patelnię dodaj makaron, wymieszaj – gotowe danie posyp słonecznikiem i dowolną zieleniną.

Kalorie:

Całość (5 porcji) – ok. 1965kcal

1 porcja – ok. 393kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *