TOFURNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z MASŁEM ORZECHOWYM

Ciasto idealne na weekend!

A jeszcze lepiej smakuje w towarzystwie kubka gorącego kakao! 🙂

Składniki:

Spód

  • pół szklanki mąki kasztanowej
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 banany

Masa

  • 180g tofu naturalnego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • chlust mleka migdałowego
  • 1 banan
  • do podania: masło orzechowe

Przygotowanie:

  1. Banany na spód zblenduj, wymieszaj z masłem orzechowym i mąkami.
  2. Porządnie wyrób ciasto, następnie wyłóż na spód blaszki, formując również brzegi.
  3. Wszystkie składniki na masę dokładnie ze sobą zblenduj i nałóż na spód.
  4. Ciasto piecz około 20/25 minut w 180 stopniach.
  5. Gotowe ciasto polej masłem orzechowym.

Kalorie:

Całość (12 kawałków) – ok. 2065kcal

1 kawałek – ok. 172kcal



1 thought on “TOFURNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z MASŁEM ORZECHOWYM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *