WEGAŃSKIE CIASTO GRYCZANE Z ORZECHAMI

Przyjemnie słodkie, charakterne… jesienne ciasto gryczane z orzechami! 🙂

Kilka składników – czary mary i gotowe!

Składniki:

  • 300g mąki gryczanej
  • 2 szklanki mleka migdałowego
  • 3 łyżki cukru kokosowego
  • 100g orzechów włoskich
  • 1 jabłko
  • szczypta cynamonu
  • pół łyżeczki sody

Przygotowanie:

  1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon i sodę.
  2. Do całości dodaj mleko, posiekane orzechy, pokrojone na małe kawałki jabłko i ponownie całość wymieszaj.
  3. Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 45 minut w 180 stopniach.

Kalorie:

Całość (20 kawałków) – ok. 2060kcal

1 kawałek – ok. 103kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *