KUKURYDZIANY PLACEK Z ŻURAWINĄ

Nie zwalniamy i pichcimy kolejne smakołyki w świątecznym wydaniu!

Dzisiaj prosty, aczkolwiek zaskakująco pyszny placek kukurydziany z żurawiną!

Składniki:

  • pół szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/3 szklanki mąki orkiszowej
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • świeża żurawina

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz żurawiny zblenduj ze sobą.
  2. Masę wylej do formy, następnie nałóż żurawinę.
  3. Ciasto piecz około 25 minut w 175 stopniach.

Kalorie:

Całość (12 kawałków) – ok.  790kcal

1 kawałek – ok. 66kcal

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *