KORZENNE CIASTO MARCHEWKOWE

Pozostając w świątecznym klimacie serwuję dzisiaj korzenne ciasto marchewkowe!

Delikatne, a jednak z charakterem!

Składniki:

  • 5 marchewek
  • 15 daktyli
  • 15 łyżek mielonych płatków owsianych
  • 10 łyżek pełnoziarnistych płatków owsianych
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • sok z połowy cytryny
  • przyprawy: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa
  • polewa: 2 banany, 3 łyżki karobu
  • dodatki: płatki kokosa, granat

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obierz i zetrzyj na małych oczkach.
  2. Daktyle namocz, a następnie zblenduj na mus.
  3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połącz, po czym wyłóż powstałą masę do formy i odstaw do schłodzenia.
  4. Banany i karob zblenduj, powstałą polewą polej ciasto.
  5. Każdy kawałek posyp granatem i płatkami kokosa.

Kalorie:

Całość (20 kawałków) – ok. 1775kcal

1 kawałe – ok. 89kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *