PLACEK ZE ŚNIEŻNĄ PIERZYNKĄ I ŻURAWINĄ

Pozostajemy w zimowych, świątecznych klimatach!

Dzisiaj po raz kolejny na słodko! 😉

Składniki:

Ciasto

  • 2 jajka
  • ½ szklanki mleka
  • pół szklanki mąki kukurydzianej
  • pół szklanki mąki gryczanej
  • 2 łyżki syropu z agawy

Dodatki

  • 100g kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki mleka ryżowo – kokosowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • świeża żurawina
  • płatki kokosowe

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto zblenduj, po czym przelej do formy i piecz około 25 minut w 175 stopniach.
  2. Kasze jaglaną opłucz ugotuj w mleku roślinnym, następnie zblenduj na gładka masę z dodatkiem syropu z agawy.
  3. Na każdy kawałek ciasta nałóż masę jaglaną, żurawinę i płatki kokosowe.

Kalorie:

Całość (20 kawałków) – ok. 1420kcal

1 kawałek – ok. 71kcal



1 thought on “PLACEK ZE ŚNIEŻNĄ PIERZYNKĄ I ŻURAWINĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *