ŚWIĄTECZNY RYŻ Z BAKALIAMI I JABŁKIEM

Coś prostego i szybkiego, bo w ferworze świątecznych przygotowań czasem brakuje nam tchu 😉

Składniki:

  • 200g ryżu czerwonego
  • 2 łyżki maku
  • 150g mieszanki studenckiej
  • 4 jabłka
  • 3 łyżki cukru kokosowego
  • szczypta cynamonu
  • pół cytryny

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj i odcedź.
  2. Jabłka obierz ze skórki, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem cynamonu i cukru kokosowego.
  3. Gdy jabłka zmięknął na patelnię dodaj ugotowany ryż, mak oraz mieszankę studencką – całość wymieszaj.
  4. Ryż podawaj skropiony sokiem z cytryny.

Kalorie:

Całość (4 porcje) – ok. 1950kcal

1 porcja – ok. 488kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *