TRUSKAWKI ZAPIEKANE POD DELIKATNĄ KRUSZONKĄ

Delikatny, a zarazem słodki i kuszący deser!

Truskawki pod kruszonką – to musi smakować dobrze!

Składniki:

  • 2 garści truskawki
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • do podania: płarki kokosowe

Przygotowanie:

  1. Truskawki wymieszaj z płatkami owsianymi i włóż na naczynia.
  2. Mąkę kukurydzianą wymieszaj z masłem orzechowym – powstałe ciasto wyłóż na wierzch w formie kruszonki.
  3. Całość zapiecz – około 25 minut w 175 stopniach.
  4. Gotowy deser posyp płatkami kokosowymi.

Kalorie:

Całość (1 duża porcja) – ok. 400kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *