GRANOLA Z PŁATKAMI KASZTANOWYMI I JAGLANKĄ

Granola, który stanowi dodatek do wszystkiego!

Namiętnie zajadam ją z mlekiem, jogurtem, lodami i deserami koktajlowymi 🙂

Składniki:

  • 250g platków owsianych
  • 150g migdałów
  • 100g orzechów laskowych
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 80g jaglanki z miodem
  • 150g płatków kasztanowych
  • 40g płatków kokosowych
  • 100g rodzynek

Przygotowanie:

  1. Migdały posiekaj na połówki, podobnie orzechy laskowe i oba rodzaje orzechów wymieszaj z płatkami owsianymi.
  2. Całą mieszankę obtocz w maśle orzechowym oraz syropie z agawy – całość rozsyp na blaszce wyłozonej paierem do pieczenia i piecz około 15/20 minut w 160 stopniach.
  3. Gotową, upieczoną mieszakę ostudź i wymieszaj z jaglanką, płatkami kokosowymi, płatkami kasztanowymi i rodzynkami.

Kalorie:

Całość (20 porcji) – ok. 4030kcal

1 porcja – ok. 202kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *