KAWOWY OMLET Z BUDYNIEM

Omlet to pomysł zarówno na śniadanie, deser, jak i kolację! Danie uniwersalne 😉

Ja przyrządziłam go w ramach słodkiej kolacji z dodatkiem kremowego budyniu… niebo w gębie! 🙂

Składniki:

Omlet

  • 2 jajka
  • chlust mleka
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 2 łyżki kawy
  • 6 łyżek mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki dyniowej
  • 3 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej

Dodatki

  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 0,5l mleka ryżowego
  • 1 łyżka miodu
  • banan
  • granat
  • migdały

Przygotowanie:

  1. Kawę zaparz we wrzątku, a następnie wszystkie składniki na omlet zblenduj, masę wylej na patelnię – omlety smaż z obu stron.
  2. Budyń przygotuj na mleku z dodatkiem miodu wg instrukcji na opakowaniu.
  3. Gotowy budyń nałóż na omlet, całość udekoruj kawałkami banana, granatem i migdałami.

Kalorie:

Całość (2 duże omlety) – ok. 1590kcal

1 omlet – ok. 795kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *