KREM KOKOSOWO – CZEKOLADOWY

Krem do wszystkiego – naleśników, tortów, ciast i deserów!

A najlepiej smakuje wyjadany prosto ze słoiczka 🙂

Składniki:

  • 80g czekolady gorzkiej 90%
  • Puszka mleczka kokosowego (stała część)
  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 1 łyżka masła orzechowego

Przygotowanie:

  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, następnie mleczko kokosowe podgrzej w garnku i dodaj roztopioną czekoladę oraz syrop z agawy – całość dokładnie wymieszaj.
  2. Pod koniec dodaj masło orzechowe i kaszę jaglaną – całość porządnie zblenduj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

Kalorie:

Całość – ok. 1200kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *