PLACUSZKI BANANOWE Z MĄKĄ DYNIOWĄ

Szybki przepis na śniadanie, podwieczorek, czy też kolację 😉

Wegańskie, lekkie i uroczo zielone! 🙂

Składniki:

Placuszki

  • 2 banany
  • ¾ szklanki mleka jaglanego
  • 5 łyżek mąki dyniowej
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej

Dodatki

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na placuszki dokładnie zblenduj.
  2. Na rozgrzanej patelni smaż placuszki z obu stron.
  3. Gotowe placuszki polej masłem orzechowym, posyp nasionami konopi i udekoruj owocami oraz miętą.

Kalorie (z dodatkami):

Całość (20 placuszków) – ok. 810kcal

1 placuszek – ok. 41kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *