TARTA Z KREMEM JAGLANYM I LETNIMI OWOCAMI

Pyszna tarta bez pieczenia!

Letnie, kwaskowate owoce nadają jej wyjątkowy smak! 😉

Składniki:

Spód

Masa

  • 200g płatków jaglanych
  • 750ml mleka ryżowego
  • 4 łyżki cukru kokosowego
  • mrożone owoce

Przygotowanie:

  1. Daktyle namocz, odcedź i zblenduj na mus wraz z sokiem.
  2. Mus daktylowy połącz z amarantusem, powstałe ciasto wyłóż na blaszkę (wyłożoną folią spożywczą), formując również brzegi.
  3. Płatki jaglane ugotuj w mleku, pod koniec gotowania dodaj cukier i całość dokładnie zblenduj.
  4. Masę jaglaną wyłóż do wcześniej przygotowanego spodu, całość udekoruj owocami i odstaw do lodówki (ciasto powinno stężeć).

Kalorie:

Całość (10 kawałków) – ok. 2240kcal

1 kawałek – ok. 224kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *