CIASTECZKA Z JAGLANKĄ I PŁATKAMI KASZTANOWYMI

SUPER PROSTE, SUPER SZYBKIE, SUPER DOBRE – CIASTECZKA!

Garść składników i kilka chwil – ciasteczka gotowe!

Składniki:

  • 100g płatków kasztanowych
  • 75g jaglanki z miodem
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • Garść zmielonych migdałów
  • 2 jajka
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyzka masła orzechowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
  2. Z masy uformuj ciasteczka, które piecz około 20 minut w 180 stopniach.

Kalorie:

Całość (30 ciasteczek) – ok. 1660kcal

1 ciasteczko – ok. 55kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *