SZYBKIE BABECZKI Z KUSKUSEM

Kuskus to bardzo wdzięczny produkt.

Przede wszystkim pod względem smakowym – charakteryzuje się delikatną nutą i co ciekawe chłonie smak przypraw oraz innych składników.

Ja dlatego często wykorzystuję go do pieczenia zdrowych słodkości!

Składniki:

  • 200g kuskusu
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 150g owoców leśnych
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • Do podania: masło z nerkowców

Przygotowanie:

  1. Kuskus zalej wrzątkiem nieco ponad poziom kaszy i odstaw pod przykryciem na kilka minut.
  2. Następnie kaszę wymieszaj z jajkami, mlekiem, owocami, syropem z agawy i mąką.
  3. Masę przełóż do foremek i piecz około 25 minut.
  4. Gotowe babeczki podnaj posmarwane masłem orzechowym.

Kalorie:

Całość (12 babeczek) – ok. 1410kcal

1 babeczka – ok. 118kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *