GOFRY Z KREMEM JAGLANYM

Każdemu czasem należy się trochę zdrowej słodyczy 🙂

Składniki:

Gofry

  • 2 jajka
  • ½ szklanki mleka ryżowego
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 4 łyżki mąki z ciecierzycy
  • ½ szklanki mąki orkiszowej

Dodatki

  • 100g kaszy jaglanej
  • ¾ szklanki mleka ryżowego
  • 3 łyżki sproszkowanych daktyli
  • Ulubione owoce
  • Orzechy laskowe
  • Wiórki kokosowe

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na gofry dokladnie ze sobą zblenduj.
  2. Gofry smaż w rozgrzanej gofrownicy.
  3. Kaszę jaglaną opłukaj, a następnie ugotuj.
  4. Ostudzoną kaszę zblenduj z mlekiem ryżowym i daktylami – tak powstały krem nałóż na gofry.
  5. Każdego gofra posyp wiórkami kokosowymi, udekoruj owocami i orzechami.

Kalorie:

Całość (6 gofrów) – ok. 1670kcal

1 gofer – ok. 278kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *