GRYCZANKA Z KAKAO

Bo na śniadanie dla odmiany zamiast owsianki można zjeść gryczankę 🙂

Składniki:

  • 500g kaszy gryczanej niepalonej
  • 4 łyżki kakao
  • 1 szklanka mleka orkiszowego
  • 4 łyżki cukru kokosowego
  • Jeżyny
  • Pyłek pszczeli
  • Masło orzechowe
  • Orzechy laskowe
  • Morwa czarna suszona

Przygotowanie:

  1. Kasze gryczaną zalej wode i odstaw na całą noc.
  2. Następnie wylej wodę i dolej szklankę świeżej oraz mleko, kakao, cukier kokosowy i całość dokładnie zblenduj.
  3. Gryczankę przełóż do misek, a następnie udekoruj pozostałymi składnikami.

Kalorie:

Całość (5 gryczanek) – ok. 3160kcal

1 gryczanka – ok. 632kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *