HUMMUS Z KURKUMĄ

Już jakiś czas temu zrezygnowałam z gotowych, kupnych hummusów na rzecz tych domowych!

Bez sztucznych dodatków, aromatów… a na dodatek można bawić się jego smakiem i kolorem!

Ja dzisiaj postawiłam na żółć – mam nadzieję tym przywołać piękną pogodę 🙂

Składniki:

  • 400g ciecierzycy
  • 2 łyżki tahini
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • Przyprawy: kurkuma

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę namocz przez 12 godzin, po czym ugotuj (około godziny).
  2. Ostudzoną ciecierzycę zblenduj z 1 szklanką wody, w której się gotowała i pozostałymi składnikami.
  3. Gotowy hummus przełóż do miski i udekoruj dowoną „zieleniną”.

Kalorie:

Całość (2 miski) – ok. 1825kcal



1 thought on “HUMMUS Z KURKUMĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *