MAKARON Z JARMUŻEM I SOSEM Z NERKOWCÓW

Lekki makaron, kremowy sos i gwarancja bogactwa wartości odżywczych!

Składniki:

  • 500g makaronu kukurydzianego
  • 1 cebula
  • 2 łyżka oleju z pestek winogron
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 garście jarmużu
  • 100g nerkowców
  • 4 łyżki sera z ziemniaka
  • Przyprawy: sól himalajska, garam masala
  • Kiełki lucerny
  • Pestki dyni

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekane cebulę i czosnek.
  3. Następnie dodaj jarmuż i przyprawy – całość podsmaż.
  4. Na patelnię dodaj ser z ziemniaka, a następnie namoczone wcześniej i zblendowane wraz z wodą, w której się moczyły nerkowce.
  5. Całą zawartość patelni wymieszaj i porządnie podgrzej.
  6. Gotowy makaron wymieszaj z sosem.
  7. Całośc posyp pestkami dyni i kiełkami.

Kalorie:

Całość (5 porcji) – ok. 2900kcal

1 porcja – ok. 580kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *