MLEKO OWSIANE

Uwielbiam mleka roślinne! Wybór jest ogromny, ale niestety cena mleka roślinnego o „porządnym” składzie pozostawia wiele do życzenia… Zatem nie pozostaje nic, tylko zakasać rękawy i zrobić je w domu!

Gwarantuje – nie ma nic prostszego! 🙂

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 szklanki wrzątku
  • 4 szklanki wody mineralnej
  • 2 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie:

  1. Płatki zalej wrzątkiem i odstaw, aż wchłonął wodę.
  2. Następnie dolej pozostałe 4 szklanki i całość porządnie zblenduj.
  3. Mleko przecedź przez gazę, a następnie wymieszaj ze syropem klonowym.
  4. Przechowuj w zamkniętym pojemniku w lodówce do 3 dni.

Kalorie:

Całość (2 litry) – ok. 460kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *