SZASZŁYKI Z TOFU I POMIDORKAMI

Wiosna w powietrzu… grilla by się chciało 🙂

Więc odpalam piekarnik i robię szaszłyki 🙂

Składniki:

  • 200g tofu naturalnego
  • Pomidorki koktajlowe
  • 2 cebule
  • Olej ryżowy
  • Przyprawy: sól, galgant
  • Do podania: natka pietruszki, sezam

Przygotowanie:

  1. Tofu pokrój w kostkę, a następnie obtocz w odrobinie oleju i przyprawach.
  2. Na wykałaczki nałóż kolejno kostkę tofu, pomidorka koktajlowego i plaster cebuli.
  3. Szaszłyki piecz około 20 minut w 190 stopniach.
  4. Gotowe szaszłyki posyp sezamem i natką pietruszki.

Kalorie:

Całość (8 szaszłyków) – ok. 805kcal

1 szaszłyk – ok. 101kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *