DELIKATNY BULION WARZYWNY Z MAKARONEM RYŻOWYM

To lekka propozycja tradycyjnego niedzielnego rosołu. Oczywiście w wersji wegańskiej i dla najmłodszych 🙂

Składniki:

  • 250g makaronu ryżowego literki
  • Pół kalafiora
  • 3 marchewki
  • 1 por
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • Lubczyk
  • Natka pietruszki
  • Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój na nieco mniejsze kawałki, dodaj lubczyk, przyprawy i zalej wodą ponad poziom warzyw.
  2. Bulion gotuj przez około 3 godziny.
  3. Gotowy bulion podawaj z ugotowanym ryżowym makaronem literki, posypany natką pietruszki.

Kalorie:

Całość (6 porcji) – ok. 1260kcal

1 porcja – ok. 210kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *