MANNA OWSIANA Z KOKOSEM I OWOCAMI

To deser, który zawsze smakuje! Kojarzy mi się z dzieciństwem… prostota w najlepszym wydaniu! 🙂

Składniki:

  • 5 łyżek kaszy manny owsianej
  • 1 łyżka musu kokosowego
  • 1 szklanka mleka owsianego
  • 2 garście ulubionych owoców (truskawki, wiśnie, porzeczki)
  • 1 łyżka syropu z agawy

Przygotowanie:

  1. Kaszę mannę zalej mlekiem, dodaj mus kokosowy i całość gotuj do momentu, aż całość stanie się gęsta.
  2. Owoce podgrzej tak, aby powstał z nich mus, pod koniec dodaj syrop z agawy.
  3. Gotową kaszę polej powstałym musem.

Kalorie:

Całość (1 porcja) – ok. 535kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *